2011. május 27., péntek

Ackermann Dávid


Név: Ackermann Dávid
Született: 1991. 05. 26.
Eltűnt: 2009. 09. 11.
Utolsó ismert tartózkodási hely: Margitsziget, Budapest


Előre is elnézést kérek, ha bármi olyat írnék, amit nem túl kellemes olvasni. Igyekszem empatikusan fogalmazni és a családtagokra, barátokra maximális tekintettel lenni. A Tarot kártya mellett a megérzéseimet is használom, természetesen, és az esetek nagy többségében képeket is kapok egy-egy kérdésnél. Mint mindig, Dávid esetében is először azokat az információkat írom le, amelyek a fényképe segítségével kapott rezgésekkel érkeznek hozzám. Ezután elemzem a Tarot lapjait, amelyeket csak akkor nézek meg, ha az első megérzéseket már leírtam, és szükség esetén használom végül az ingát is.

Első megérzésem Dáviddal kapcsolatban az, hogy egy koránál sokkal érettebb gondolkodású, nagyon érett lelkivilágú, de nagyon sebezhető fiú. Nem tudom, folytatott-e valamilyen művészi tevékenységet, akár irodalomban, akár zenében, akár rajzolásban, festészetben nagyon jól ki tudná fejezni magát. Fontos lenne neki, mert nagyon zárkózott, és igazán mélyen csak nagyon kevesen ismerik. Úgy érzem, hogy még a szülei sem, akik felé Dávid tisztelettel viseltet, de mégsem nyitja meg legbenső énjét.

Az édesanyjával mélyebbnek érzem a kapcsolatát, az édesapjával felszínesebbnek. Mindkét szülőt introvertáltnak és depresszióra hajlamosnak érzem, az édesapát erősebben. A szülők közül az édesanyát érzem erősebbnek és vidámabbnak. Kettejük kapcsolatában érzékelek néhány kimondott, és sok kimondatlan feszültséget, amelyek már Dávid kicsi korától megvoltak. Úgy érzem, hogy az édesapa melankolikus karakter, nagyon érzelmes, de a környezete gyakran átveszi a hangulatát.

Ha jól láttam a képeken, Dávidnak van egy bátyja. Úgy érzem, hogy Dávidnak problémát okoz, hogy úgy érzi, ő nem olyan 'jó', mint a bátyja, és bár igyekezne, mégsem érzi soha azt, hogy ő is annyira megfelel a szüleinek, mint a bátyja. Szüleitől mindent megkap Dávid, szeretik és elfogadják úgy, ahogy van, ő mégis kevésnek érzi magát. Azt érzem még, hogy az édesapa melankóliája miatt az édesanya gyakran lehangolt, és Dáviddal is meg szokta ezt beszélni. Emiatt Dávid nem tud maradéktalanul felnézni az édesapjára, és ez fokozza önértékelési zavarait.

A Margitszigeten eltöltött estét illetően azt látom, hogy Dávid kilóg a társaságból azért, mert tud valamit, amit a többiek nem. Fontolgatja, hogy eltűnik valamilyen oknál fogva, és tudja, hogy utoljára látják őt a többiek. Akar is nyomot hagyni maga után, és nem is. A tudatát teljesen tisztának érzékelem, még akkor is, ha tudatmódosító szert használtak aznap este a barátai. Úgy érzem, hogy Dávid ebben nem vett részt.

Nem érzem, hogy baleset történt volna vele, azt sem, hogy megtámadták volna, és azt sem, hogy bárki meggyilkolta volna. Az eltűnését úgy érzem, hogy fontolgatta már korábban is, mi lenne, ha egyszerűen eltűnne és máshol, máshogyan folytatná az életét - de ebben a világban mindenképpen. A képeken, amelyeket eltűnésének estéjéről kapok, egyedül látom. Úgy látom, hogy megfontoltan, szándékosan dobta el a tárcáját és a telefonját, jóval azután, hogy a többiektől lemaradt. Sétálni látom, és azt érzékelem, hogy várta, hogy egyedül lehessen. Látom, hogy rágyújt egy cigarettára, leül egy padra és gondolkozik, aztán elindul valamerre.

TAROT-ELEMZÉS:

Mi történt Dáviddal 'eltűnése' estéjén?

Kardok Apródja: ezen a kártyán egy fiatalember látszik, az érzésem az, hogy magát Dávidot jelzi. A Kardok mindig gondolkodást, gondolatokat, szellemi tevékenységet jeleznek. Az Apród ennek egy induló stádiumát, új, friss gondolatokat, ötleteket. Tehát a kiindulási kártyából azt mondanám, hogy Dávid kigondolt valamit, amit ha hideg fejjel is, de véghez akart vinni. Ez a kártyalap számomra mindenképpen jelez egy elhatározást, egyrészt, másrészt tudatos átgondolást, és nem hirtelen felindultságot. A kártyán tornyosuló felhőket lehet még látni, és azt, hogy a figura a jobb lábával elnyom egy sziklába vésett fejet. Ez lehet a külvilág elnyomása, az, hogy döntésében nem vesz tudomást másokról, de lehet a bölcs, belső hang elnyomása is egyben, helyette átadja a helyet az elmének. 






Min gondolkodott Dávid, mit akart megvalósítani?

Kelyhek 9: a Kelyhek mindig érzelmeket szimbolizálnak. A 9-es ebben a sorozatban nem lenne rossz kártya, pozitív esetben inkább boldogságot és felszabadult érzelmeket jelez. Valószínűleg Dávid célja is az volt, hogy jól akarja magát érezni, tehát mindenképpen olyan dolgot forgatott a fejében, ami neki jó érzésekkel jár hosszú távon. A 9-es a beteljesedés száma is, tehát bármit is tervezett, azt ő jónak érezte. Ezen a kártyalapon viszont az is látszik, hogy a kisgyerekek az asztal - a színfalak - mögött játszanak, tehát mindenképpen érzek benne olyasmit, hogy Dávid el akart bújni. Bár a képeken, amelyeket kaptam, egyedül láttam azután, hogy lemaradt a barátaival, a kártya jelzése alapján azt mondom, hogy voltak konkrét személyek, akik 'segítettek' neki a tervében, akikhez tudott fordulni. Szintén a kártya alapján mondom, hogy az egyik egy vele nagyjából egykorú fiú lehetett - tehát érdemes lenne utánajárni, aznap volt-e más fiatal fiú, aki ugyanúgy hirtelen tűnt el, mint Dávid -, a másik pedig egy tőlük valamivel idősebb lány, esetleg a másik fiúnak lánytestvére, vagy valaki, akit mindketten ismernek. Egyértelműen egy olyan helyzetre vágyott Dávid, amelyben nincs felelősség, csak 'játék'.

Hogyan valósította meg ezt a 'tervét' Dávid, mit tett azért, hogy ez így legyen?

Kelyhek 2: ismét egy Kelyhek lap, sokszor szerelemre, vagy nagyon szép érzelmekre utal. A kártyán két férfialak látható, így mindenképpen azt gondolom, hogy találkozott később valakivel, akivel közösen hozták meg ezt a döntést, és közösen léptek a függetlenedésük irányában. Ismét azt mondom, hogy mindenképpen meg kell vizsgálni, hogy volt-e még másik fiatal fiú aznap a környéken, aki eltűnt. Nagy valószínűséggel együtt indultak el valahová.










Hol van most Dávid?

XVII. Csillag: ezen a kártyán egy fiatal lány látható a legtöbb ábrázoláson. Az itt látható kártyán még egy másik személy is a háttérben. Mindenképpen azt gondolom, hogy társaságban van Dávid. A Csillag kártyája szerencsés olyan szempontból, hogy rosszat nem jelez. Bárhol is van, szeretetben van, ad is és kap is. Látszik még a kártyán víz és hegyek a háttérben, és egy egyértelműen vidékies táj, nem nagyváros. Mondanám, hogy talán egy tó vagy folyó mellett vagy közelében, vidéki környezetben, elképzelhető, hogy félig nomád életet folytatnak. Érdemes még figyelembe venni a 17-es számot, fordítottját, a 71-et, a 8-ast és a 80-ast, ezek jelölhetnek kilométereket Dávid lakhelyétől. Ide vonatkozóan kihúztam még a Kelyhek Ászát, amiből arra következtetek, hogy a korábbi lakhelyéhez képest nyugati irányban van.






Tudhatunk-e valamit a helység nevéről?

Botok 5: az első gondolatom a kép láttán az volt, hogy a helység nevében szerepel a 'sas' szó. Sasvár, Sashalom, Parádsasvár, biztosan több ilyen magyar helységnév van.














Mi várható Dávid előkerülését illetően?

Botok Ásza: ezen a kártyán a Teremtő keze látszik, amint egy botot tart ki a felhőkből. Az Ászok mindig elemi energiát jeleznek, a Botok ezen belül tüzet és szenvedélyt, temperamentumot. A kártya alapján megérzésem az, hogy a Mindenható tervei között úgy szerepel, hogy Dávid elő fog kerülni, akkor, ha itt van az ideje. Valamiért erősen a 'tűz' szó van a fejemben.











Kíváncsiságból húztam még egy lapot, hogy mire vonatkozhat a Botok Ásza:

Kardok 5: magára a jelenetre érdemes figyelni. Az első érzésem az volt, hogy tűz üt ki a házban vagy a környéken, ahol Dávid jelenleg él, és a hivatalos procedúra során fény derül kilétére.













Mikor várható Dávid előkerülése?

XXI. A Világ: ez a kártyalap is mindenképpen a karma végét jelenti, tehát egyszerűen akkor, amikor így kell lennie. Másrészt a 21-es számot érdemes figyelembe venni. Vagy Dávid 21 éves korában, vagy összefüggésben a 21-es, 12-es, 3-as és 30-as számokkal. 






 






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése